13.11.13

Intelov telefon “Tesla” proizvodiće se u Srbiji!

Kako prenosi sajt Blic.rs, od sledeće godine, u Srbiji bi trebalo da počne proizvodnja mobilnih uređaja za kompaniju Intel. Okvirni datum nije poznat, ali ako je verovati ovom izvoru detalji će biti dogovoreni uskoro, a samom sastanku sa Džon Dejvisom prisustvovao je i premijer Ivica Dačić. Prvi telefon koji bi se proizveo bio bi uređaj pod nadimkom Tesla koji bi bio domaći telefon sa domaćim imenom.

intel logo

Za početak bi bilo proizvedeno oko 50 hiljada “Tesla” smartfonova, što je realno veoma mala suma. Međutim, kako se radi o probnoj seriji veoma jasno razumeti skromne planove. Intelov zvaničnik je ovim povodom izjavio:

“Naš plan je da se proizvode mobilni telefoni u Srbiji. Treba da odaberemo koji bi to bio telefon, koji model, po kojoj ceni bi se prodavao sa Intelovim softverom. Bio bi to svakako domaći telefon sa domaćim imenom“, izneo je potpredsednik “Intela” Džon Dejvis.

Budući da je Intel jedan od koosnivača novog Tizen operativnog sistema uopšte nije nemoguće da će u Srbiji biti jedno od postrojenja za proizvodnju ovih uređaja.

Нема коментара:

Постави коментар

Unesite svoj komentar ovde :)