12.11.13

BlackBerry 10.2.1 će imati podršku za Android aplikacije?

Nedavno su Internetom počele da kruže glasine o tome da će novi BlackBerry imati punu podršku za Android aplikacije i Google Play prodavnicu. Ovo bi zapravo moglo da spasi ovu firmu od propasti i omogući joj da ostane konkurentna na tržištu. Džon Čen, novi izvršni direktor kompanije BlackBerry, je prilično rezervisan kada odgovara na pitanja o implementaciji Android sistema u BlackBerry, ali najnovije procurele fotografije pokazuju da se na ovom polju ipak nešto dešava.

google-play-store-blackberry

Ukoliko se radi o pravim fotografijama koje možete videti, Google Play Store (a samim tim i Android) bismo uskoro mogli videti na BlackBerry uređajima. 

BlackBerry ne odustaje - nema predaje (prodaje)!

Čelnici kompanije BlackBerry su odlučili da preseku sve veze sa idejom o prodaji kompanije. Međutim, još uvek je otovoreno pitanje o tome kako ova firma planira da ponovo postane igrač na tržištu mobilnih uređaja. Trenutno ne postoji nijedan indikator o tome u kom pravcu će kompanija ići kako bi se stabilizovala i postala relevantnija na tržištu.

Džon Čen je u intervjuima davao prilično indirektne odgovore na pitanja o mogućnosti prihvatanja Android okruženja. Međutim, izgleda da iza zavesa BlackBerry priprema svoje uređaje da pokreću Android aplikacije, preuzete direktno sa Play Store-a. 

Pojavile su se glasine da će ova kompatibilnost doći sa BlackBerry 10.2.1 verzijom operativnog sistema, a sada imamo i potvrdu aplikacije koja radi na BlackBerry Z10 smartfonu. Naravno, ove informacije i fotografije treba uzeti sa dozom rezerve, budući da su fotografije od mnogih već okarakterisane kao lažne, sve dok se BlackBerry zvanično ne oglasi.

Нема коментара:

Постави коментар

Unesite svoj komentar ovde :)